Esszenciális olajok vitamin tartalma

Baráti beszélgetések során, gyakran felmerülnek a következő kérdések:

Tartalmaznak-e az esszenciális olajok vitaminokat? Mennyi C vitamint tartalmaz a doTERRA Citrom (Lemon) olaj, ami 100% citrom kivonat. Mi a helyzet a többi citrus olajjal? Mi a helyzet a doTERRA Lime, doTERRA Vadnarancs (Wild Orange) olajokkal? Ezek mennyi vitamint tartalmaznak? Hány csepp citrom olajat kell fogyasszak naponta, ahhoz hogy a napi C-vitamin szükségletemet kiegészítsem?

A rövid válasz: Az esszenciális olajok nem tartalmaznak vitaminokat.

Annak ellenére, hogy a doTERRA esszenciális olajok 100% növényi kivonatból készülnek, semmilyen vitamint nem tartalmaznak. A vitaminok, mint például az A vitamin, B vitamin, C-vitamin, vízben és zsírban oldódnak és tárolódnak.

A doTERRA önálló illóolajok 100% tisztasággal rendelkeznek. Így a víz, zsír vagy egyéb „szennyeződés” vagy vegyi anyag sem található meg bennük. A víz és zsírok hiányában nem képesek feloldani a vitaminokat, így nem tartalmaznak vitaminokat.

Annak ellenére, hogy a napi vitamin szükségleteket nem tudják kielégíteni az esszenciális olajok, rengeteg más dologban segítenek. Például a doTERRA Citrom (Lemon) olaj támogatja az emésztést, erősíti az immunrendszert, antioxidáns és méregtelenítő hatása van, fájdalom- és lázcsillapítóként, illetve fertőtlenítőként is használható.

Ha C vitamint akarsz bevinni a szervezetedbe, javaslom olyan gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, amelykeben magas a C vitamin tartalom, mint például a citrom, narancs, grapefruit, kiwi, mango, papaya, sárgadinnye, görögdinnye, brokkoli, kelbimbó, paprika, paradicsom, borsó és sok más.

Ha szeretnél többet megtudni a doTerra esszenciális olajok használatáról és jótékony hatásairól, figyelmedbe ajánlom ezt a cikket.

Frissítve: 2019-09-24