Hogyan éld túl az ünnepeket esszenciális illóolajokkal?

Az ünnepek közeledtével egyre több a tennivaló és ez automatikusan magával vonzza a feszültséget és a stresszt.

A fenyőillata és a gyertyák fénye, kellemes ünnepi hangulatot tud teremteni otthonainkban.

Az ünnepi időszakak egy varázlatos és meghitt alkalom arra, hogy kicsit lelassuljunk és megpihenjünk.

A gyerekek arcán látott izgalom, a családdal és barátokkal való találkozás, a finom ételek elkészítése és még sok minden más, azonban rengeteg erőt és energiát követel meg.

Az ünnepi szezonnak vannak olyan aspektusai, amelyekkel mindenki küzd és érdemes ezekre tudatosan odafigyelni és olyan természetes módszerekhez nyúlni, amelyek segítenek könnyebben ráhangolódni a karácsonyra és az esetleges akadályokat könnyedén megoldani.

Mindent bepakoltam az utazásunkhoz?

Vettem mindenkinek ajándékot vagy elfelejtettem valakit?

Hogyan fogok a végtelen „teendő” listámnak a végére járni úgy, hogy a napnak csak 24 órája van?

Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel a legtöbben szembesülünk a karácsonyi időszakban.

Az évnek ebben a szakaszában, akármilyen szervezett is valaki, attól még szüksége lehet olyan természetes megoldásokra, amelyek megoldást kínálnak nem csak szellemi, hanem testi kellemetlenségekre is.

De akkor nézzük is, milyen esszenciális illóolajok tudnak segíteni az ünnepi időszakban.

Szorongás ellen

A stressz, a feszültség és a szorongás talán az első számú ellenségünk ebben az időszakban.

A nyugalmat és a lelki egyensúlyt a legjobban a Balance illóolaj-keverék tudja megtámogatni.

A Balance illóolaj-keverék elősegíti a testi-lelki harmóniát és nyugodtságot, valamint egyensúlyba hoz földelő tulajdonsága miatt. Ez az illóolaj-keverék a mindennapok olaja.

A Balance meleg és fás illata nyugodt és jó közérzetet teremt.

A Balance olajat kiegyensúlyozó keveréknek nevezik, mivel elősegíti a nyugalmat, miközben harmóniát hoz az elmébe és a testbe, és egyensúlyba hozza az érzelmeket.

A Balance illóolaj-keveréket érdemes egy diffúzorban párologtatni, valamint a nap elején a talpakba bemasszírozni 1-2 cseppet és napközben többször is a pulzus pontokon helyileg is alkalmazni.

Stressz ellen

Az ünnepek időnként nagyon stresszesek lehetnek, bármennyire is arra törekszünk, hogy csend és nyugalom vegyen minket körül. A hangos zene, a sok beszélgetés, a rengeteg házimunka, az utazások, a vendégeskedések, stb….úgy tűnik ez a lista végtelen.

A Serenity és a PastTense illóolaj-keverékek nagyon sokat tudnak stresses helyzetekben segíteni.

A PastTense illóolaj-keveréket érdemes nyakra és a vállakra kenni, miközben érezzük, hogy a feszültség bekúszik a testünkbe. Szinte azonnal megkönnyebbülést lehet tapasztalni.

Ez a feszültségoldó keverék enyhíti a feszültséggel és szorongással járó kellemetlen érzéseket. Ez a szabadalmazott keverék a fejfájással kapcsolatos feszültség és kellemetlenségek csillapítását is segíti.

A Serenity-t érdemes minden este a diffúzorban párologtatni a nyugodt és békés alvás miatt. Néhány cseppet a kezekbe is csepegtethetünk, miközben mélyen belélegezzük az olaj jellegzetes illatát, ami segít a hangulatjavításban.

A Serenity kapszulában is kapható, amit érdemes este bevenni, amikor a szokásosnál nagyobb stresszel küzdünk és szükségünk lenne egy jó alvásra.

Az olaj kifinomult illata stressz- és feszültségoldó hatást ér el, kitűnően működik alvászavarok esetén, oldja az ideges eredetű panaszokat és előidőzi az érzelmi egyensúlyt.

Rendszeres és gyakori használata, nem csak hogy megoldja ezeket a problémákat, de egyéb betegségek kialakulását is megelőzi.

Jótékony hatással van a lelki egyensúlyra, fenntartja a test és elme egészséges állapotát, enyhíti a szorongást és izgalmat, valamint békét és relaxációt időz elő.

Emésztési- és gyomor problémák

Legyen szó a kedvenc sütiről, amiből túl sokat ettünk, vagy az autóban elszenvedett utazási betegségről, a DigestZen csodákra képes.

Az utazás vagy a túlevés okozta kellemetlen hányinger és rosszullét, nagyon jól orvosolható a DigestZen illóolaj-keverék segítségével. Ezt az olajat belsőleg is lehet fogyasztani, 1-2 csepp olaj belsőleges fogyasztása támogatja az emésztőrendszer egészséges működését.

Az illóolaj nyugtató és hűsítő hatása, enyhíti a gyomor okozta panaszokat, mint pl. a görcs, puffadás, égés. Akut has- és gyomorpanaszok esetén is alkalmazható, mint azonnali megodás

Ezt az olajat párologtatni is lehet, valamint a problémás testrészen bemassírozni.

Immunrendszer erősítése

Sokan utazunk el az ünnepekre, és ez azt jelenti, hogy több emberrel is találkozunk, ami akarva-akaratlanul is az új kórokozókkal való érinkezést jelenti.

Az egészséges immunrendszert a leginkább a doTERRA egyik legnépszerűbb illóolaj-keveréke biztosítja az ünnepek alatt, az OnGuard keverék.

Az OnGuard illóolajok keverék tisztító tulajdonságokkal rendelkezik.

Érdemes minden nap párologtatni az OnGuard olajkeveréket, aminek egyedülálló aromája és hatékonysága védelmet nyújt a környezeti veszélyek ellen.

Az OnGuard fűszeres, energiakeltő és hangulatemelő aromája több doTERRA termékben is visszaköszön. Bármelyikre is esne valakinek a választása, minden esetben kizárólag a legjobb, legtisztább és leghatékonyabb illóolaj-keverékkel van dolga.

Támogatja és fenntartja az egészséges immunrendszer működését, kicsitől nagyig, ezért olyan egyedi és sokoldalú ez az olaj. Népszerűségét annak köszönheti, hogy nem csak felnőtteknek, de kisgyerekeknek is segít az immunrendszer erősítésében.

Késő estébe nyúló ünneplések

Másnaposság, eseteg túlzott alkohol fogyasztás esetén, sokat tud segíteni a Borsmenta és a Levendula.

A borsmenta segíthet enyhíteni a hányingert és hűsítő érzést kölcsönöz a lüktető fejnek.

A levendula segít megnyugtatni az izmokat és az elmét.

Ebben az esetben mindegyikből dörzsöljünk néhány cseppet a halántékra és a tarkóra, ami enyhíti a fejfájást és a migrént. Elképesztően jól működik.

Eme két olaj párologtatása csökkenti a fáradságérzést, erősíti az idegrendszert és elűzi az álmatlanságot.

Ünnepi hangulat

Ha szeretnéd a sütőből kivett sütemények és a fenyő csodálatos illatát érezni, akkor az ünnepi illóolaj-keverékek, elengedhetetlenek karácsony idején.

A Holiday Joy vagy Holiday Peace diffúzorban való párologtatásának meleg, édes és enyhén fűszeres illata igazi ünnepi hangulatot tud varázsolni.

Eme olajok napi párologtatása nem csak frissíti és tisztítja a levegőt, de segít a hangulatjavításban, valamint egy olyan környezetet varázsol, ami főleg a karácsonyi időszakban bármilyen otthont fel tud melegíteni.

Az ünnepi sok teendő és feladat között ez a keverék segít megnyugodni és lelassulni. Széleskörű felhasználása segít a hangulatjavításban és a stressz csökkentésében.

Egy másik nagyszerű felhasználási módja ezeknek az ünnepi keverékeknek, ha desztilállt vízzel egy permezetzőflakonba tesszük és bepermetezzük vele a karácsonyfát.

Legyne szó testi, lelki vagy szellemi kellemetlenségről, az esszenciális illóolajok sokoldalúan tudnak segíteni.

Frissítve: 2021-12-14