Testmozgás, edzés és sportolás esszenciális illóolajokkal

Függetlenül attól, hogy valaki csupán szórakozás vagy kikapcsolódás céljából végez rendszeres testmozgást, vagy azért hogy csökkentse súlyát, vagy azért hogy javítsa fizikai állapotát, vagy a jobb egészségi állapot érdekében; az esszenciális illóolajok minden esetben nagy segítséget és támogatást tudnak nyújtani ezeken a területeken.

Az esszenciális illóolajok biztonságosak, természetesek és hatékonyak, ezért számos területen végtelen sokat tudnak segíteni, főleg ha egy tudatos és egészséges életmódról van szó.

Mindannyian különböző típusú testalkattal, egyedi DNS-el, egyéni egészségállapottal és kórtörténettel rendelkezünk és egyéni szükségleteink is vannak. Az esszenciális illóolajokat azonban egyénre szabottan lehet használni, egyéni testmozgás vagy testalkat szerint. Az esszenciális illóolajok minden esetben megtámogatják az egészséges életmódot, segítve az egyéni célok elérését, legyen szó kívánt testsúlyról, testalkatról vagy csupán egy általános jó fizikai közérzetről.

Egészséges szokások és esszenciális illóolajok

Mindannyian tudjuk, hogy a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás mennyire fontosak és szükségesek.

Rengeteg előnye van a rendszeres mozgásnak, amellett hogy odafigyelünk és tudatosan jól bánunk testünkkel, jobb a közérzetünk és még sok egyéb területen lehet észlelni a változásokat.

Ha a rendszeres testmozgáshoz párosul egy egészséges táplálkozási szokás is, akkor az emberi test nem csak, hogy jobb formában lesz, de jobban is fogja magát érezni.

A rendszeres mozgás előnyei:

 • a megfelelő egészségi állapot fenntartása
 • pihentetőbb alvás előidőzése
 • egészséges súly fenntartása
 • stressz és feszültség levezetése
 • az egészségtelen étel utáni sóvárgás csökkentése
 • kognitív funkciók emelkedése

Az egészséges táplálkozás előnyei:

 • egészséges súly fenntartása
 • egészséges szívrendszer működése
 • jobb ellenállóképesség a betegségek ellen
 • a szervezet vitaminokban, ásványi anyagokban és tápanyagokban való ellátása
 • az agy egészséges működése
 • hangulat- és kedélyállapot javulása
 • a hosszú és minőségi élet fenntartása

Az esszenciális illóolajok szerves részei lehetnek bármilyen jellegű fizikai tevékenységnek vagy diétának. Annak ellenére, hogy nem minden egészségügyi probléma oldható meg csupán a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás betartásával, ez a két dolog azonban két fontos alappillére az egészséges, tudatos és kiegyensúlyozott életmódnak.

Az esszenciális illóolajok használata már önmagában is jótékony hatással van az emberi szervezetre, de ha ehhez párosul a rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás, akkor a hatás és az eredmény hatványozottan sokszorozódik. Az esszenciális illóolajok nagy előnye nem csak abban áll, hogy természetes utakon támogatják meg ezt a folyamatot, hanem belsőleg is jelentős változást idéznek elő.

Ahogy valaki elkezdi beiktatni az esszenciális illóolajokat az életébe, azonnal észre fogja venni ezek hatékonyságát és egyénre szabott előnyeit.

Milyen esszenciális illóolajok ajánlottak fitneszre és testmozgásra?

Minden egyes esszenciális illóolaj egyedi kémiai vegyületeknek az összessége, ami bizonyos aromával és hatóanyaggal rendelkezik, amitől az adott illóolaj bizonyos problémák orvoslására hatékony.

Ha fitneszről, fizikai tevékenységről, edzésről vagy bármilyen más jellegű sportról vagy testi mozgásról van szó, akkor azok az olajok a leghatékonyabbak, amelyeknek melegítő, hűsítő, élénkítő vagy épp nyugtató hatása van.

Melegítő és hűsítő esszenciális illóolajok

A melegítő és hűsítő tulajdonságokkal rendelkező illóolajok edzés előtt és után is hasznosak tudnak lenni, mivel jótékonyan hatnak a bőrön keresztül.

Ha valaki épp edzés előtt helyileg, bőrön keresztül használ egy melegítő illóolajat, akkor az nagy segítség lehet a bemelegítés fázisában, ugyanis lazítja az izmokat és előkészíti a testet az adott fizikai tevékenységre.

Edzés után pedig egy hűsítő illóolaj ajánlott, amit helyileg a lábakon, a talpakon, a vádlin vagy a háton ajánlott bemasszírozni. Mindkét illóolaj, a melegítő és a hűsítő is ajánlott bemelegítésnél, nyújtásnál vagy masszírozásnál.

Melegítő hatású illóolajok: fekete bors, kasszia, fahéj, tömjén és fajdbogyó.

Hűsítő hatású illóolajok: bazsalikom, kardámom és borsmenta.

Élénkítő, energizáló és motiváló esszenciális illóolajok

Gyakran nehéz elég ébernek és motiváltnak lenni ha fizikai tevékenységről van szó, főleg ha ez a mindennapi rutin elengedhetetlen része. Az élénkítő és energizáló hatású illóolajok nagy segítséget tudnak ebben nyújtani, edzés előtt és közben is. Ezeket az illóolajokat helyileg, bőrön keresztül lehet használni vagy pár cseppet egyenesen a ruhára csepegtetni, így hosszabb ideig is érezhető az illóolaj kellemes aromája. Ugyancsak egy hatékony módja az illóolajok használatának ezek párologtatása, ha valaki edzőteremben vagy saját otthonában végzi ezeket a tevékenységeket.

Élénkítő és energizáló illóolajok: bergamott, ciprus, grapefruit, citrom, fodormenta és mandarin.

Egy megterhelő edzés vagy fizikai tevékenység után mindenképp nagyon fontos a pihenés és a nyugalom, annak érdekében, hogy a szervezet helyrejöjjön és regenerálódni tudjon. Ilyenkor nyugtató és pihentető illóolajokat ajánlott használni, amelyek egy relaxált környezetet teremtenek és pihentetően hatnak a testre és elmére. Ezek használata az edzés utáni tussoláskor ajánlott, valamint helyileg az érintett bőrfelületen, hogy csökkentsék a feszültség és fáradtság érzetét. A nyugtató és pihentető hatású illóolajok hozzájárulnak a nyugodt alváshoz is. Ezért is ajánlott használatuk alvás előtt a talpakon vagy az ágyneműkön rácsepegtetve néhány cseppet. Nagyon fontos a pihenés és a nyugalom az edzések között, ebben pedig nagy segítséget tudnak nyújtani az esszenciális illóolajok.

Nyugtató és pihentető illóolajok: balance, vetiver, levendula, peace és serenity.

Esszenciális illóolajok a mindennapi testmozgáshoz

Mivel az esszenciális illóolajok tárháza és választéka nagyon nagy és ezen belül is mindegyik illóolaj egyéni előnyökkel rendelkezik, ezért az illóolajokat többféleképpen is lehet alkalmazni, fitnesz vagy testmozgás területén.

Légtisztítás és könnyű légzés

A megfelelő, tiszta és könnyű légzés elengedhetetlen eleme bármilyen jellegű fizikai tevékenységnek. Edzés vagy sportolás közben főleg a mellkason ajánlott, topikálisan használni az olajokat, mivel tisztítják a légutakat és megkönnyítik a légzést.

Ajánlott illóolajok: kardámom, duglászfenyő, eukaliptusz, levendula, teafa és borsmenta.

Masszázs

A fent említett melegítő vagy hűsítő hatású olajok ellazítják a testet, ugyanakkor mivel bizonyos testrészek nagyobb és több figyelmet igényelnek, ezért egy edzés utáni masszázs sokat tud ebben segíteni. Egy kifejezetten megerőltető edzés után jól jöhet egy lazító és pihentető masszázs.

Ajánlott illóolajok: fekete bors, cédrusfa, ciprus, eukaliptusz, gyömbér, kelet-indiai citromfű, vetiver és fajdbogyó.

Immunrendszer

Mikor valaki rendszeresen edz vagy sportol egy egészséges életmód vagy bizonyos fitnesz célok elérésének érdekében, akkor nagyon fontos odafigyelni az immunrendszer megfelelő működésére. Egy legyengült immunrendszerrel szinte lehetetlen a rendszeres testedzés, ugyanis az energia és erő hiány hátráltató tényezők tudnak lenni. Védve, megtámogatva és erősítve az immunrendszert, több energiával és erővel lehet nekiállni a rutinos testedzéshez, ezért is ajánlott bizonyos illóolajok nem csak külső, hanem belső fogyasztása is.

Ajánlott illóolajok: fahéj, szegfűszeg, borókabogyó, mirha, keserű narancs, kakukkfű és vadnarancs.

Anyagcsere

Az immunrendszer egészséges működéséhez és támogatásához, hozzátartozik egy egészséges és jól működő anyagcsere is. Az egészséges anyagcsere biztosítja a megfelelő emésztést, valamint szükséges tápanyagokkal és energiával látja el a szervezetet. Az egészséges anyagcsere megfelelő működése több faktortól is függ, bizonyos illóolajok azonban megfelelően tudják támogatni ezt a folyamatot.

Ajánlott illóolajok: bergamott, fekete bors, kasszia, szegfűszeg, édeskömény, grapefruit, lime, olasz szalmagyopár és kakukkfű.

Tippek és tanácsok az illóolajok használatakor

Mivel az illóolajok nagyon hatékonyak, erőteljes az aromájuk és különböző előnyökkel rendelkeznek, ezért a fitnesz és a testedzés különböző területein használhatóak. Az illóolajokkal való ismerkedés és kísérletezés után már egyre könnyebb lesz integrálni őket a napi mozgás, sportolás vagy egészséges életmód területein.

Tippek:

 • testmozgás előtt, közben és után is nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel, ami könnyen megoldható 1-2 csepp grapefruit, citrom vagy lime hozzáadásával az ivóvízhez
 • egy vattapamacsra vagy papír zsebkendőre csepegtetett 1-2 csepp fajdbogyó, amit az edzőtáskába helyezünk semlegesíti a kellemetlen szagokat
 • egy kis textil anyagra vagy vattapamacsra ajánlott 1-2 csepp citrom, borsmenta vagy vadnarancs csepegtetése és az edzőcipőbe való elhelyezése, elűzi a kellemetlen szagokat
 • a frakcionált kókuszolajjal hígított fahéj melegítő masszázsolajként is funkcionál
 • az edzés utáni tussolás vagy fürdőzés közben ajánlott a tömjén, levendula vagy szantálfa használata
 • egy hosszú és megerőltető futás után, a kelet-indiai citromfüvet frakcionált kókuszolajjal hígítva ajánlott a lábakon és talpakon bemasszírozni

Tanácsok:

 • nyírfa: kezeken, nyakon és lábakon ajánlott bemasszírozni egy kemény edzés után, nyugtató és melegítő masszázsként
 • kasszia: belsőleges fogyasztása támogatja az immunrendszert, valamivel citrommal együtt fogyasztva csökkenti a falási rohamokat
 • cédrusfa: edzés előtt mellkason ajánlott használni, energizál és vitalizál
 • szegfűszeg: belsőleges fogyasztása támogatja az immunrendszert, nyugtatja a feszült izmokat és támogatja az egészséges vérkeringést
 • koriander: testmozgás után lábakon ajánlott bemasszírozni, nyugtató hatása miatt
 • ciprus: egy hosszú futás előtt lábakon és talpakon ajánlott használni energizáló hatása miatt
 • eukaliptusz: támogatja a könnyű légzést és tisztítja a légutakat, valamint pihentető masszázsélményt nyújt
 • édeskömény: 1 csepp belsőleges fogyasztása csökkenti az édességek iránti vágyat
 • tömjén: megerőltető fizikai tevékenység után, a tenyérben és talpakon ajánlott bemasszírozni
 • muskátli: izzadás esetén a hónaljon ajánlott használni
 • gyömbér: párologtatása kiegyensúlyozottságot idéz elő
 • grapefruit: diéta vagy súlycsökkenés idején ajánlott párologtatni
 • olasz szalmagyopár: teljes testmasszázsként alkalmazható, növeli az energiát és a vitalitást
 • majoránna: fáradt és feszült izmok esetén masszázsolajként ajánlott használata
 • teafa: nyugtatja és pihenteti a testet az edzés után
 • orvosi citromfű: nyugtatja és pihenteti a fáradt izmokat edzés után
 • szibériai fenyő: edzés előtt való párologtatása energizál és motivál
 • vetiver: edzés után talpakon ajánlott használni nyugtató hatása miatt
 • fajdbogyó: edzés után tenyereken, nyakon, lábakon ajánlott bemasszírozni

A doTERRA-nak számos olyan illóolaja vagy táplálék kiegészítője van, ami segíteni és támogatni tudja a rendszeres testmozgást, edzést vagy sportolást. Függetlenül attól, hogy valaki az izomtömegét szeretné növelni, súlyt szeretne veszíteni, formában szeretne maradni, maratonra készül vagy csupán egy egészséges életmódot szeretne kialakítani, mindezt megteheti az illóolajok és egyéb táplálékkiegészítők segítségével.

Szükséges doTERRA termékek egy edzőtáskába

A doTERRA termékek könnyen beépíthetők a mindennapi testmozgás vagy edzés rutinjába, amennyiben mindig testközelben vannak. A lentiekben felsorolt és ismertetett termékek elengedhetetlen kellékei a rendszeres mozgásnak.

 1. Deep Blue krém

Ez egy ízületeket és izmokat nyugtató keverék, ami nyugtató és hűsítő hatású. A krém a Deep Blue szabadalmazott illóolaj-keverék és egyéb hatékony összetevők készítménye. Ez a kenőcs hűti vagy melegíti a problémás területet, valamint puha és hidratált bőrfelületet biztosít.

Tökéletes kelléke az atlétáknak, a sportolóknak vagy a rendszeres mozgást végzőknek. Hidratáló bőrpuhítóval kevert, ezért nem hagy maga után zsíros érzést, csupán hűsíti és nyugtatja a célzott bőrfelületet mozgás után.

Bemelegítésnél fokozza az izom vérkeringését, edzés után pedig regenerálja az izmokat. Főleg sportmasszázshoz használják, de nagy segítség a megzúzódott testfelületek gyors gyógyulásában. Enyhíti a duzzanatot és az izomlázat.

 1. doTERRA Motivate

Ez az illóolaj-keverék része az érzelemkezelő aromaterápiás készletnek. Ez az olaj segítséget nyújt a kreatív energiák szabadon engedésére és újra bátorságot és motivációt ad a kitűzött célok elérésére. Az edzés előtti kedvetlenséget, motiváció- és önbizalom hiányt kellően orvosolja, ha párologtatva vagy inhalálva van használva. Lelkesít és motivál mindenfajta fizikai tevékenység vagy mozgás előtt.

 1. doTERRA Balance

Az edzés utáni fáradtságot és kimerültséget ezzel az illóolaj-keverékkel lehet orvosolni. Nyugtatja a fájó izmokat és az ízületeket, valamint nyugalom és egyensúly érzetet kelt. Segíti a szervezet stresszmentesítését és a teljes relaxációt, ezért is ajánlott edzés után. Pihentető és nyugtató hatása miatt, főleg alvás előtt ajánlott párologtatni vagy nyakon és csuklón helyileg alkalmazni.

 1. doTERRA Air

A tiszta légutakat és a könnyű légzést az Air termékek (illóolaj-keverék, cukorka, kenőcs) tudják biztosítani. Az Air növeli a tüdőkapacitást, megnyitja a tüdőt és tágítja a hörgőket, szabaddá téve ezáltal a légutakat. Mivel nő az izmok oxigénellátása, ezért jobb teljesítményhez is vezet edzés vagy sportolás közben. Enyhíti a mellkasi szorítást és a köhögést, ezért könnyebb a testmozgás is.

 1. doTERRA természetes dezodor

Teljesen természetes összetevőinek köszönhetően ez a dezodor erőteljes aromájával képes elűzni bármilyen kellemetlen szagot vagy izzadságot edzés vagy sportolás közben. A ciprus, teafa, cédrusfa és bergamott illóolajok keveréke nemcsak hogy hatékonyan gátolja a testszag kialakulását, de friss és tiszta illatot hagy maga után. Ez a dezodor csökkenti a kellemetlen hónaljszag kialakulását, miközben védi, táplálja és ápolja a bőrt. A bőrfelületet simán és egészségesen tartja és zsírmentes érzetet hagy maga után.

Smart&Sassy termékek

Sokak számára a rendszeres testmozgás vagy edzés szorosan összefügg a súlycsökkentéssel vagy a kívánt súly megtartásával. A doTERRA Smart&Sassy termékcsalád ösztönzi az általános egészséget és a jó közérzetet, miközben segít az egészséges testsúly elérésében és fenntartásában, valamint támogatja az egészséges emésztést és anyagcserét.

Amennyiben ehhez a termékekhez párosul egy egészséges étrend és egy rendszeres mozgás, akkor az komoly eredményekhez tud vezetni.

 1. Smart&Sassy illóolaj-keverék

Ez az illóolaj-keverék támogatja a testsúly betartására kitűzött célokat és elősegíti az egészséges anyagcserét. A grapefruit, citrom, borsmenta, gyömbér és fahéj keveréke nyugtatja a gyomrot, csökkenti a falási rohamokat és javítja a hangulatot. Támogatja a nyirokkeringést, ezért segít a narancsbőr leküzdésében. Ivóvízzel, teával vagy gyümölcslével együtt ajánlott néhány cseppet fogyasztani. Evés előtti fogyasztása csökkenti az étvágy érzetet, valamint megelőzi a túlevést. Edzés előtti fogyasztása pedig energiával és vitalitással tölt fel.

 1. Smart&Sassy lágyzselatin-kapszulák

Ezek a kapszulák olyan illóolaj-keverékeket tartalmaznak, melyek az étvágycsökkentésről és az anyagcsere javításáról ismertek, valamint a kedélyállapot javításáról. Tökéletesen alkalmazható bármelyik súlycsökkentő programban, ugyanis nyugtatja az éhes gyomrot, miközben javítja a hangulatot is.

 1. Smart&Sassy rágógumi

Ez a legkézenfekvőbb módja a súlycsökkentésnek, ugyanis ez a cukormentes rágógumi természetes édesítőkkel és illóolajokkal nyugtatja az éhes gyomrot. Nassolás vagy zugevés előtt ajánlott fogyasztása, elkerülve ezzel a szükségtelen édesség vagy gyors étel bevitelt.

 1. Smart&Sassy Control-szeletek

Ezek az ízletes szeletek kényelmes úton segítenek mindazoknak, akik sietnek, de közben szeretnének odafigyelni súlyukra. Ezek a szeletek szabályozzák az étvágyat és jó közérzetet biztosítanak. Az ésszerű diéta és testmozgás betartásával együtt, elősegítik és fenntartják az egészséges testsúlyt.

 1. Smart&Sassy Control Instant-keverék

Ez a keverék por formájában kapható, hogy a nap folyamán bármikor elérhető legyen és szabályozni tudja az étvágykontrollt. Spenót-kivonat tartalmának köszönhetően, jelentősen csökkenti az étvágyat, akár 6 órán keresztül is. Elősegíti az étvágyszabályozást és az élelmiszeradagok méreteinek kezelését.

 1. Smart&Sassy Trimshake és V Shake

A Smart&Sassy Trimshake egy finom turmixkeverék, amely nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz. Segít az élelmiszer-sóvárgás és túlevés csökkentésében. Speciális fehérjekivonatának köszönhetően telítettségérzetet kelt. Jól keverhető zsírmentes tejtermékekkel, mandulatejjel, szójatejjel vagy vízzel.

A V Shake a testsúlykontroll vegetáriánus változata, ami 100%-ban növényi eredetű, nem tartalmaz mesterséges édesítőszereket, aromákat, színezékeket vagy tartósítószereket.

Tartalmaz EssentraTrim-et ami segít a stressz által kiváltott étvágy, túlevés és szénhidrát utáni sóvárgás kontrollálásában. Fenntartja a normál vércukorszintet, növeli az energiaszintet, miközben csökkenti a fáradtságérzetet diétázás és testmozgás közben.

A Solathin elősegíti a jóllakottságérzést, ami segít a főétkezések közötti nassolás kontrollálásában. A Solathin kiváló fehérjeforrás és hipoallergén, mely segíti a jóllakottságérzést és segít a főétkezések közötti nassolás kontrollálásában.

doTERRA táplálékkiegészítők az egészséges életmódhoz

Függetlenül attól, hogy valaki életminőségén szeretne javítani, immunrendszerét szeretné erősíteni vagy csupán egy egészséges életmódra vágyik, az illóolaj tartalmú táplálékkiegészítők sokat tudnak ebben segíteni. Ezek a táplálékkiegészítők ellátják a szervezetet a szükséges vitaminokkal, ásványi anyagokkal és tápanyagokkal.

 1. doTERRA Lifelong Vitality Pack

Az élelmiszerekben lévő tápanyagok hiánya, sok egészségügyi problémát tud okozni. Ez a vitalitás csomag egy természetes alternatívája a megfelelő egyensúlyban lévő mindennapoknak.

Ez a napi tápanyagcsomag 3 különböző étrendkiegészítőből tevődik össze, ami vegán változatban is megtalálható.

 • Alpha CRS+

Ez a keverék egy teljes körű antioxidáns védelmet nyújt a celluláris (sejtes) DNS és más sejtstruktúráknak. Támogatja a sejtek szaporodását és élettartamát, elősegíti a mitokondriális energiatermelést, miközben egészséges válaszreakciót ad az oxidatív stresszre.

Támogatja a mentális tisztaságot és az agy működését, és hatékonyan tisztítja a szervezetet a szabadgyököktől.

Botanikai kivonatokat, karotinoidokat, polifenolokat és sejt energia keverékeket tartalmaz.

 • XEO Mega

Ez egy olyan komplex keverék, ami ötvözi a CPTG illóolajokat a természetes tengeri és növényi forrásból származó esszenciális zsírsavakkal. Ez a keverék előnyösen támogatja a szív- és érrendszer, az immunrendszer, az ízületek és az agy egészséges működését.

Vitalitást, életenergiát biztosít, miközben segít a véráramlás növelésében és a fehérvérsejtek növekedésében. Egészségesebb, fiatalabb és sima bőrt eredményez, csökkentve a károsodásokat és az irritációt a bőrön.

 • Microplex Mvp

Ez az étrendkiegészítő formula biztosítja a napi szükséges mennyiségű vitaminokat, ásványi anyagokat és polifenolokat. 22 létfontosságú vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ami a sejtek normális működését és fenntartását biztosítja.

 1. doTERRA OnGuard+ lágyzselatin-kapszula

Ez a védőkeverék tartalmazza a szabadalmazott doTERRA OnGuard illóolajat, valamint az oregánó, fekete bors és az orvosi citromfű illóolajokat, amelyek hosszan és hatásosan támogatják az immunrendszert. Tökéletes védelem a szezonális veszélyek ellen, valamint hatékony támogatója a vérkeringési és légzőszervi rendszernek.

 1. doTERRA Deep Blue Polyphenol Complex

Ez az étrendkiegészítő, klinikailag tesztelt polifenolokat tartalmaz, ami segíti az izomláz és az azzal járó kellemetlen érzések csökkentését. Boswellia kivonatot tartalmaz, ami segíti az ízületi kényelmetlen érzéseket és az ízület funkcióit. Ez a termék erős gyulladáscsökkentő, rákmegelőző, oxidáció ellenes és keringési rendszert védő. A többi Deep Blue termékkel együtt használható.

 1. doTERRA Mito2Max

Az egészséges táplálkozás a biológiai, környezetvédelmi és fiziológiai elemektől függ. Ezért is fontos a szervezet megtámogatása speciális táplálékkiegészítőkkel.

A Mito2Max az egészséges és hosszú távú alternatívája a koffeines italoknak, amikor a szervezetnek fokozott energiára és életerőre van szüksége. Ez a keverék segíti az egészséges mitokondriális funkciót és az aerobikus teljesítőképességet. Segít az élet különböző tevékenységeihez való gyorsabb alkalmazkodásban és növeli a mentális energiaszintet.

Természetes úton javítja a szervezet erőnlétét és a kitartást, veszélyes izgatószerek nélkül, ezért is ajánlott főleg sportolóknak, mivel ez egy természetes energiaforrás.

 1. doTERRA Terra Greens

Az illóolajok használata mellett ajánlott ezt a zöldségekből és gyümölcsökből álló porított keveréket is fogyasztani, ami kielégíti az ajánlott napi zöldség és gyümölcs fogyasztást. Használata nagyon gyors, egyszerű és könnyű, csupán egy mérőkanálnyi port kell adagolni kb. 200 ml vízhez, ami segít pótolni a napi étkezésből hiányzó tápanyagokat. Ez a keverék leveles zöldségekből és különböző gyümölcsökből áll, ami tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal. Emésztési problémák, súly problémák vagy tápanyaghiányos evés esetén, vegánok és gluténérzékenyek is fogyasztani tudják ezt a port, ami erősíti az immunrendszert és kiegészíti a napi egészséges táplálkozást. Mindemellett pedig citrom és gyömbér illóolajokkal van ízesítve, ami jótékony hatással van az emésztésre.

Tippek és tanácsok bármilyen jellegű testmozgáshoz

Mindazok számára akik rendszeresen végeznek testmozgást vagy űznek egy sportot, nagyon hasznos lehet az illóolajok használata.

Több változata és módja is van annak, ahogyan ezeket az olajokat használni lehet:

 • olajok párologtatása az edzőteremben, ami egy energizáló, frissítő, élénkítő és motiváló légkört teremt
 • olajok helyi alkalmazása, főleg a mellkason, ami tiszta légutakat és könnyű légzést biztosít
 • olajok külső, helyi alkalmazása a talpakon edzés vagy sportolás után, ami enyhíti a fáradság és kimerültség érzetet
 • olajok bőrbe való bemasszírozása, ami nyugtat és pihentet
 • olajok használata edzés utáni fürdővízben, ami ellazít és kikapcsol
 • citrom, lime vagy vadnarancs olaj adagolása az ivóvízhez, ami hidratál és élénkít edzés előtt és közben
 • melegítő hatású olajok helyi használata a végtagokon, ami felmelegíti az adott testrészt és lazítja a problémás részeket
 • borsmenta olaj hígítva frakcionált kókuszolajjal és alkalmazása a mellkason, ami edzés előtt könnyű légzést biztosít
 • grapefruit, bergamott vagy fajdbogyó párologtatása otthon való edzésnél vagy sportolásnál, ami motivál és felemelő hangulatú
 • koriander és kelet-indiai citromfű bemasszírozása a lábakba és a talpakon, ami nyugtat és relaxál
 • TerraShield rovarriasztó olaj-keverék helyi használata szabadban való edzésnél vagy sportolásnál
 • cédrusfa, ciprus vagy eukaliptusz olaj topikális használata, energiával és motiváltsággal tölt fel a szabadtéri mozgás során
 • az óriás tuja, szegfűszeg, koriander, tömjén és teafa védekezést nyújt a környezeti kórokozók ellen
Frissítve: 2019-11-22