Óriás tuja, az irgalom olaja

Az óriás tuja (Arborvitae) az “élet-fája”-ként ismert, az irgalom olaja, főleg kiegyensúlyozó és földelő hatása miatt anyyira kedvelt, épp ezért jótékonyan hat az idegrendszerre. Földelő és nyugtató hatását, főleg túlterheltség, stressz vagy nehezebb életszakaszokban fejti ki.

Emellett erős antivirális, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, ami védelmet tud nyújtani sok kórokozó ellen, valamint erősítő hatással tud lenni az immunrendszerre. Védelmet nyújt a szezonális és környezeti fenyegetések ellen. Erőteljes tisztító tulajdonságokkal bír, valamint természetes rovarirtó és favédő.

Támogatást és segítséget nyújthat azoknak, akik egy bántalmazó vagy fájdalmas kapcsolatban élnek, valamint párkapcsolati függőségben szenvednek. Segítséget nyújthat a személyes keretek felállításában, valamint támogatja a kiegyensúlyozottság, stabilitás és függetlenség állapotát.

Ez az olaj főleg azoknak nyújthat nagy segítséget, akik akadályokkal néznek szembe és nehezen haladnak előre. Az óriás tuja oldhatja ezeket a blokkokat, amelyek megakadályoznak az előrelépésben. Ez egy földelő olaj, ami segít megtalálni az egyensúlyt az életben és támogatja az elengedés folyamatát. Latin neve feláldozást jelent, vagyis ez az olaj segíthet negatív dolgok feladásában és feláldozásában, megtapasztalva a békét és a harmóniát.

Az óriás tuja segít a makacsság, merevség és bizalmatlanság feladásában, megerősítve a béke, nyugalom és a bizalom érzeteit.

Kiegészítő olajok: nyírfa, cédrusfa, eukaliptusz, kasszia, jázmin, narancsvirág, vadnarancs, levendula, ylang ylang, tömjén, manuka, mirha.

Aromaterápiás hatásai: bizonytalanság, félelem, szomorúság, magányosság, szorongás és feszültség ellen.

Érzelmi hatásai: Párkapcsolati válság, szakítás vagy válás esetén támogatást és biztatást nyújthat. Erősítheti az önbizalmat, az önmagunkban való hitet és a függetlenséget.

Pozitív megerősítések: Magabiztos és egészséges vagyok! Elfogadom és szeretem magam, úgy ahogy vagyok! Kiegyensúlyozott és stabil vagyok!

Használata:

 • aromatikusan: inhalálva vagy párologtatva 1-3 csepp olajat ajánlott
 • topikálisan: helyileg 1-3 csepp olajat ajánlott a fejtetőre, a talpakra és a felhasra kenni

Javaslatok:

 • meditáció vagy relaxáció közben ajánlott 1-3 csepp olaj párologtatása
 • helylegi 1-3 csepp olaj alkalmazása jótékonyan hat jóga közben
 • munkahelyen egy sálra vagy egy kiegészítőre ajánlott 1-2 csepp olaj, ami segít a nyugalom megőrzésében munka közben
 • tenyerekből inhalálva 1-2 csepp olaj, segít a stressz és a feszültség oldásában

Párologtatási receptek

Az illóolajok legbiztonságosabb használata a párologtatás. Ez az egyik legkellemesebb és legszelídebb módja az illóolajok használatának, ugyanis ezt a módszert bárki alkalmazhatja, kortól függetlenül. Az illóolajok párologtatása által egy olyan illatfelhőt, párát érhetünk el, ami nem csak hogy kellemesen hat az érzékszerveinkre, hanem megannyi jótékony hatással is bír. Az illóolajok belső használatánál nagyon elővigyázatosnak kell lenni, ha gyerekekről van szó, a párologtatás hatását azonban még kisgyerekek is biztonságosan élvezhetik.

Az illóolajok hatékony ereje abban rejlik, hogy a különböző vegyületek egyvelege, a szagláson és belélegzésen keresztül, azonnali hatással van idegrendszerünkre és ezáltal nem csak hangulatunkat, hormonháztartásunkat, hanem szervezetünk gyógyító mechanizmusait is befolyásolja és aktiválja.

Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy ezek az olajok a legjobb minőségűek legyenek, vagyis 100%-osan tiszta és terápiás minőségű illóolajok. Használatuk nagyon egyszerű, egy hideg ultrahangos párologtatóba elegendő egy pohár tiszta csapvizet tenni és ebbe csepegtetni néhány csepp illóolajat, ami pára vagy illatfelhő formájában a levegőbe kerül.

Miért hasznos az illóolajok párologtatása?

 • hangulatemelő, kedélyjavító hatásuk van
 • tisztítják és fertőtlenítik a helységeket
 • semlegesítik a kellemetlen szagokat
 • segítenek megelőzni vagy akár le is győzni a bakteriális vagy vírusos megbetegedéseket
 • előidézik a relaxációt, nyugtatják a negatív érzelmeket
 • feszültség-, stressz- és szorongásoldó hatásuk van
 • támogatják a mentális egészséget
 • tisztítják a légutakat, támogatják az egészséges tüdő működését
 • kellemes aromás illatot keltenek a helységben, szintetikus és mérgező vegyszerek használata nélkül

Frissítve: 2020-02-12