Bergamott, az önelfogadás olaja

A bergamott a citrusos olajok közé tartozik, épp ezért kiváló hangulatjavító és stresszoldó. Nyugtató és fiatalító hatással van a bőrre, valamint hozzájárul a nyugodt és pihentető alváshoz.

A bergamott a lelkesedés és az önelfogadás olaja, aminek nyugtató hatása van, de hangulatjavítóként is használható. Segíthet megszabadulni a negatív gondolatoktól, oldva a feszültséget és feltöltve önbizalommal és önbecsüléssel. Segít rátalálni igazi önmagunkra és kapcsolódni valódi énünkhöz.

Ez az olaj főleg azoknak ajánlott, akik nem bíznak magukban, akik elveszettnek és tanácstalannak érzik magukat. Pesszimizmus vagy negatív gondolatok esetén, segít az önelfogadásban, oszlatja a kétségbeesést, növelve az önbizalmat.

A bergamott egyfajta optimizmust és vidámságot kölcsönöz, ösztönözve az elfogadást és a szeretetet. A bergamott erőteljes tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, épp ezért nem csak fizikailag, de érzelmileg is megtisztít a negatív és romboló hatású gondolatoktól vagy érzelmektől.

Ez az illóolaj feloldja a korlátokat, egyensúlyba hozza az érzelmeket és felfedi való énünket, ami szerethető és elfogadható. A bergamott lelkesedéssel, örömmel és életerővel tölthet fel. Szomorúság, bánat vagy keserűség idején optimizmussal és reménnyel tölt fel, élénkítve az energiarendszerünket.

A bergamott megtanít az önelfogadásra, a szeretet megélésére és az önbírálat elengedésére. Ez a csodálatos illóolaj magabiztossá, derűlátóvá és vidámmá tesz. Kellemes citrusos aromája nem csak felfrissít és harmonizál, de boldogsághormonokat termel és segít a pánikbetegség leküzdésében.

Aromaterápiás hatásai: önbizalomhiány, öngyűlölet, érzelmi trauma, bátortalanság, kétségbeesés, csalódottság, poszttraumás stressz, stressz, aggodalmaskodás, idegesség, düh, depresszió, szülés utáni depresszió, önbírálat, reménytelenség, pánik és érzelmi stressz ellen.

Érzelmi hatásai: Önbizalomhiány esetén bizalommal és reménnyel tölthet fel. Oldja a feszültséget és a stresszt, megszabadítva az elmét a negatív érzelmektől.

Pozitív megerősítések: Szeretem és elfogadom magam! Szeretem azt, aki vagyok! Értékes és egyedi vagyok! Képes vagyok rá! Egységben vagyok önmagammal!

Használata:

 • aromatikusan: inhalálva vagy párologtatva 1-3 csepp olaj ajánlott
 • topikálisan: helyileg 1-3 csepp olajat ajánlott a szív, a felhas és a homlok tájékán használni
 • belsőleg: 1-2 csepp olaj ajánlott

Javaslatok:

 • alvás előtt, a minőségi pihenés érdekében 1-3 csepp olajat ajánlott párologtatni
 • reggel és este 1-3 csepp olajat ajánlott hígított formában a talpakon bemasszírozni
 • munkahelyen stressz és feszültség ellen ajánlott 1-3 csepp olajat párologtatni
 • zuhanyzás vagy fürdés közben ajánlott 1-2 csepp olajat helyileg a bőrön használni, nyugtató hatása miatt

Párologtatási receptek

Az illóolajok legbiztonságosabb használata a párologtatás. Ez az egyik legkellemesebb és legszelídebb módja az illóolajok használatának, ugyanis ezt a módszert bárki alkalmazhatja, kortól függetlenül.

Az illóolajok párologtatása által egy olyan illatfelhőt, párát érhetünk el, ami nem csak hogy kellemesen hat az érzékszerveinkre, hanem megannyi jótékony hatással is bír. Az illóolajok belső használatánál nagyon elővigyázatosnak kell lenni, ha gyerekekről van szó, a párologtatás hatását azonban még kisgyerekek is biztonságosan élvezhetik.

Az illóolajok hatékony ereje abban rejlik, hogy a különböző vegyületek egyvelege, a szagláson és belélegzésen keresztül, azonnali hatással van idegrendszerünkre és ezáltal nem csak hangulatunkat, hormonháztartásunkat, hanem szervezetünk gyógyító mechanizmusait is befolyásolja és aktiválja.

Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy ezek az olajok a legjobb minőségűek legyenek, vagyis 100%-osan tiszta és terápiás minőségű illóolajok. Használatuk nagyon egyszerű, egy hideg ultrahangos párologtatóba elegendő egy pohár tiszta csapvizet tenni és ebbe csepegtetni néhány csepp illóolajat, ami pára vagy illatfelhő formájában a levegőbe kerül.

Miért hasznos az illóolajok párologtatása?

 • hangulatemelő, kedélyjavító hatásuk van
 • tisztítják és fertőtlenítik a helységeket
 • semlegesítik a kellemetlen szagokat
 • segítenek megelőzni vagy akár le is győzni a bakteriális vagy vírusos megbetegedéseket
 • előidézik a relaxációt, nyugtatják a negatív érzelmeket
 • feszültség-, stressz- és szorongásoldó hatásuk van
 • támogatják a mentális egészséget
 • tisztítják a légutakat, támogatják az egészséges tüdő működését
 • kellemes aromás illatot keltenek a helységben, szintetikus és mérgező vegyszerek használata nélkül

Frissítve: 2020-02-12