Ki mit tud…az esszenciális illóolajokról?

Ki milyen illóolajokat ismer?

Számtalan információ kering az interneten különböző illóolajokról, de még a doTERRA illóolajokról is olvasható néhány téves és hamis információ.

A természetben az esszenciális illóolajok valójában a növény immunrendszerét képezik, azt a védekezési rendszert, amivel a gyógynövények megvédik magukat a paraziták és egyéb kórokozók ellen.

A doTERRA esszenciális illóolajok 100%-osan tiszták és nagyon koncentráltak. Minden egyes doTERRA illóolaj kb. 300 különböző természetes kémiai összetevőből áll, ennek köszönhető terápiás minősége.

3 különböző illóolajat ismerünk, amelyeket napi szinten használunk és fogyasztunk:

 1. Szintetikus illóolajok– ezeket főleg samponokban, testápolókban, parfümökben és egyéb kozmetikai termékekben lehet megtalálni
 2. Élelmiszeripari illóolajok– ezeket főleg rágógumikban, öntetekben és egyéb élelmiszerekben lehet megtalálni
 3. Terápiás illóolajok– ezeket főleg aromaterápiában és masszázsokban használják

!!! A tiszta, tanúsított és terápiás minőségű illóolajok az egyetlenek, amelyeket belsőleg is lehet használni, és az egyetlenek amelyeket használnunk kellene, ha a testi-lelki egészségünkről van szó!!!

Ki mit tud az esszenciális illóolajokról?

A hagyományos antibiotikumok használata által a szervezet hozzászokik a hatóanyagokhoz, és azáltal egy idő után növelni kell az adagot, miközben mindez nagyon káros és pusztító hatással van az emberi szervezetre. Ezzel szembe, a tiszta, terápiás minőségű illóolajoknak semmilyen mellékhatásuk nincs, nincsenek romboló hatással a bélflórára, nem okoznak függőséget, és több száz természetes összetevőjüknek köszönhetően, hatékonyan küzdenek meg a baktériumokkal, vírusokkal és egyéb parazitákkal.

Az esszenciális illóolajok:

 • antiszeptikusak, antibakteriálisak, vírusölők
 • immunrendszer erősítők, antioxidánsok és méregtelenítők
 • természetes antibiotikumok
 • hangulat- és kedélyjavítók
 • fertőtlenítők és tisztítók
 • gyulladáscsökkentők és fájdalomcsillapítók

Egyéb hasznos tudnivalók a doTERRA esszenciális illóolajokról

A doTERRA esszenciális illóolajok nem csak lokálisan hatnak, hanem szisztematikusan is, vagyis az egész emberi szervezetre. Az illóolajok aromatikus használata hatással van a tüdőkre, ezek belsőleges fogyasztása pedig hatással lehet a gyomorra vagy a torokra. Függetlenül az illóolajok módjának használatától, ezek mindenképp bejutnak az emberi szervezetbe, kb. 20 perc alatt már a sejtekig is eljutnak.

Az eredményes és sikeres használat érdekében, a kevesebb néha több elv szerint, inkább ajánlott 1-2 csepp illóolaj használata több alkalommal és gyakoribb rendszerességgel, mint az egy alkalmi nagyobb mennyiségű illóolaj használata.

Az esszenciális illóolajok:

 • tiszták: több mint organikusak
 • biztonságosak: tanúsítottak, vegyszerek és gyomirtók nélkül
 • erősek: természetes összetevőjüknek köszönhetően, kb. 10-70-szer erősebbek mint maga a gyógynövény
 • vizsgálva és ellenőrizve vannak: 5 különböző teszten, ahhoz hogy elérjék a terápiás minőséget
Frissítve: 2019-09-24